Termeni si conditii, Politica de confidentialitate

Site-ul Sigurec.ro denumit in continuare “SIGUREC”, este detinut de catre SC Total Waste Management SRL.

Tel.: 0747448732; E-mail: info@sigurec.ro

Acest document contine termenii si conditiile SIGUREC si a altor aplicatii ce apartin sau au legatura cu acest web site, aplicatii pentru smartphone-uri Android si iPhone SIGUREC.

CE SUNT DATELE PERSONALE SI CUM LE OBTINEM?

Datele personale sunt acele informații prin care un utilizator/vizitator/client poate fi identificat în mod direct sau indirect. SIGUREC obține aceste date astfel:

Direct de la CLIENT - la inscrierea voluntara a acestuia in platforma SIGUREC ca utilizator, posesor de cont, pe website-ul sigurec.ro sau aplicatiile SIGUREC pentru iOS si Android, respectiv ca fani ai paginii SIGUREC din platforma de social Networking facebook.  Informatiile furnizate de catre un utilizator la crearea unui cont nou in cadrul platformei sigurec sunt urmatoarele:

- Nume si prenume
- Adresa de email
- Numar de telefon
- Adresa de colectare

SIGUREC Romania poate solicitata si alte informatii in scopuri specifice, de exemplu datele actului de identitate, la momentul incheierii unei tranzactii de achizitie deseu reciclabil - numai cu scopul de a-si indeplini obligatiile legale de a emite documentele fiscale si de mediu.

De asemenea SIGUREC poate primi, cu implicarea activa a utilizatorilor inscrisi, si alte date personale sub forma de continut creat de client si oferit in mod activ de acesta dupa cum urmeaza:

- Fotografii
- Istoric de colectare si reciclare (generat de catre utilizator prin scanarea cupoanelor de reciclare oferite de infrastructura SIGUREC)
- Istoric concursuri (generat de catre utilizator prin participarea la competitiile SIGUREC)
- Istoric achizitii (generat de catre utilizator prin folosirea punctelor verzi - acumulate prin reciclare, respectiv cheltuite prin achizitia de produse verzi si bilete la Competitiile SIGUREC)
- Istoric comenzi (generat de catre utilizator prin folosirea serviciului de colectare de la domiciliu)

AUTOMAT: Datele personale pot fi colectate prin intermediul cookieurilor atunci cand utilizatorul interactioneaza cu websiteul, reclamele sau aplicatiile Sigurec.  Datele astfel colectate pot include:

- tipul de browser
- adresa IP
- sistemul de operare
- locatia geografica
- actiunile intreprinse pe platformele SIGUREC


DE CE PRELUCRAM DATELE ACESTE DATE CU CARACTER PERSONAL?

Date cu caracter personal: Sigurec Romania va replucra datele dumneavoastra pentru a asigura un serviciu cat mai bun.  Prelucrarea datelor dumneavoastra poate avea la baza fie consintamantul dumneavoastra, desfasurarea unui contract sau o obligatie legala.

Interesul legitim al SIGUREC poate sta la baza unei prelucrări de date personale, Clientul putând să se opună. Alături de interesul legitim, la baza prelucrării poate sta acordul clientului, necesitatea derulării contractului sau o obligație legală în sarcina Sigurec - respectiv TOTAL WASTE MANAGEMENT.

Atunci când SIGUREC îi solicită clientului acordul/ consimtamantul pentru prelucrare, acesta are doua opțiuni: “Da”, “Nu”.

Doar daca exista acordul in acest sens, SIGUREC, va prelucra date personala cu scopu de a va informa cu privire la:

- Produsele SIGUREC, oferte sau promotii speciale
- Activitatea dumneavoastra in platforma SIGUREC

Pentru ca este absolut necesar pentru oferirea de produse si servicii, SIGUREC va  prelucra numarul dumneavoastra de telefon, respecti adresa de colectare pentru a:

- Onora cererile/comenzile/intrebarile clientilor, procesarea platilor
- Livra premiile si produsele castigate prin intermediul platformelor SIGUREC

Pentru ca este un interes legitim care nu lezeaza drepturile utilizatorilor, SIGUREC va prelucra datele personale pentru a:

- Personaliza experienta clientilor in platformele SIGUREC
- Oferi programe de loialitate si recompensare
- Imbunatati serviciile si produsele SIGUREC
- Elabora profile de client in vederea comunicarii personalizate de beneficii

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE?

SIGUREC asigura un mediu care faciliteaza exercitarea drepturilor specifice in ceea ce priveste protectia datelor si a luat masurile de precautie necesare pentru a asigura clientul ca drepturile sale de protectie sunt respectate corespunzator.

Utilizatorul/Clientul SIGUREC are dreptul:

- sa acceseze datele sale personale, sa le modifice, restrictioneze, sa isi retraga acordul sau sa se opuna prelucrarii acestora sau sa solicite stergerea acestora (dreptul de a fi ui
- sa acceseze datele sale personale sau sa solicite SIGUREC transmiterea lor catre o alta societate (dreptul la portabilitate)
- sa dezactiveze anumite tipuri de colectare sau utilizare a datelor sale, inclusiv utilizarea anumitor cookieuri si unor tehnologii similare
- sa depuna o reclamatie la Ofiterul de protectia datelor SIGUREC - dataprotection@sigurec.ro
- sa depuna o reclamatie la autoritatea de supraveghere competenta - în România aceasta este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal (ANSPDCP)
- sa solicite SIGUREC sa corecteze orice inexactitati din datele sale personale, in cazul contului online aceast lucru este posibil din pagina de profil a utilizatorului, in caz contrar clientul poate trimite o solicitate de rectificare la adresa - dataprotection@sigurec.ro

Pentru orice solicitare/nelamurire cu privire la procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal trimiteti un email la adresa dataprotection@sigurec.ro

DATELE PERSONALE ALE MINORILOR

SIGUREC nu solicita si nu colecteaza cu buna stiinta date personale ale copiilor cu varsta mai mica de 16 ani atunci cand ofera servicii.

PRELUCRAREA AUTOMATA A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SIGUREC nu ia decizii exclusiv pe baza de prelucrare automata a datelor cu caracter personal. Daca aceasta optiune va intervenii in oferirea de servicii in viitor, aceasta va fi anterior consimtita. 

SIGUREC personalizeaza comunicarea cu clientii sai utilizand date din istoricul clientilor. In acest caz clientul are posibilitatea de a solicita explicarea logicii din spatele mecanismului de decizie automata, precum si, acolo unde este cazul, clientul poate sa solicite interventie umana in emiterea deciziei care il priveste.

PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE DE CATRE TERTI

În cazul în care clientul își exprimă acordul în acest sens sau există un interes legitim în ceea ce privește utilizarea datelor sale personale, SIGUREC va putea comunica aceste date către terți.

Ca regulă, SIGUREC nu va comunica datele personale ale clientului unei terțe părți care intenționează să le utilizeze în scopuri de marketing direct, cu excepția cazului în care există acordul clientului în acest sens.

SIGUREC poate însă comunica datele personale ale clientului unor terțe părți, fără acordul acestuia, în următoarele situații și către următoarele entități:

-  Afiliați: datele personale pot fi comunicate societăților afiliate SIGUREC în scopul desfășurării activităților curente și de afaceri
- Furnizori de servicii: SIGUREC poate contracta furnizori de servicii, agenți sau antreprenorii care să furnizeze servicii în numele său, inclusiv servicii de administrare a mijloacelor și a serviciilor puse la dispoziția clientului. SIGUREC solicită acestor terțe părți să respecte toate legile aplicabile privind protecția datelor și cerințe specifice de securitate referitoare la datele personale ale Clientului. SIGUREC poate transfera astfel de date personale atunci când oferă servicii de comunicații electronice, hosting, email (în caz de eligibilitate).
-  Consultanți sau parteneri externi SIGUREC care oferă asistență societății (de ex. call center)
- Autorități publice: SIGUREC poate comunica datele clientului în cazul în care i se impune acest lucru prin lege sau în cazul în care consideră, de bună credință, că respectiva divulgare este necesară în mod rezonabil pentru derularea corespunzătoare a proceselor juridice, investigațiilor sau pentru a răspunde la orice reclamații sau solicitări de la autorități


CUM ITI PROTEJAM DATELE PERSONALE?

SIGUREC aplică măsuri de siguranță adecvate pentru a garanta siguranța datelor personale ale clientului și are implementate durate specifice, pentru ca datele personale să fie păstrate atât cât este necesar pentru îndeplinirea scopului declarat.

Securitatea datelor

Pentru a garanta siguranța datelor personale, SIGUREC a implementat o serie de măsuri de securitate care sunt în conformitate cu standardele industriei. Acestea nu acoperă acele date personale pe care clientul alege să le comunice în spații publice online sau offline.

Păstrarea datelor

SIGUREC va păstra datele personale atâta timp cât este necesar pentru scopul declarat, luând în considerare nevoia de a răspunde la întrebări sau de a rezolva probleme, de a oferi servicii noi sau îmbunătățite și de a respecta cerințele legale aplicabile. Prin urmare, SIGUREC poate păstra datele personale pentru o perioadă rezonabilă de timp după ultima interacțiune a clientului cu SIGUREC, în conformitate cu legislația în vigoare.

Atunci când datele personale ale clientului nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau care a fost agreat și nici nu există vreo obligație legală de păstrare, SIGUREC le va distruge sau șterge într-un mod sigur.


Schimbarea acestor termeni si conditii

SIGUREC isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni si conditii fara o notificare, de aceea te rugam sa verifici aceasta pagina frecvent. Termenii si conditiile modificate vor intra in vigoare doar in momentul in care sunt publicati pe website si actualizati in aplicatie. In acest sens, pentru aplicatiile smartphone va fi necesar un update care va mentiona ca termenii si conditiile sunt actualizate. Continuarea instalarii, folosirii versiunii vechi sau actualizarii aplicatiei se considera a fi facuta cu luare la cunostinta a schimbarilor survenite la acesti termeni si conditii.

Rezolvarea disputelor

Eventualele dispute vor fi solutionate pe cale amiabila intre SIGUREC si Utilizator. Legea aplicabila este legea din Romania, iar instantele din Romania vor avea drept exclusiv de solutionare a oricaror conflicte sau dezacorduri intre Utilizatori si SIGUREC ca urmare a folosirii Site-ului, aplicatiilor sau a oricarui continut din acestea, conform acestor termeni si conditii.

< Înapoi