GREENGLASS

GREENGLASS

GreenGlass este alchimistul sticlei!

Compania noastră este lider național în domeniu, cu cea mai modernă fabrică de reciclare a deşeurilor de sticlă din Europa de Est. Cu o capacitate de prelucrare de peste 110.000 de tone de sticlă, putem recicla absolut toate deșeurile de sticlă din București în numai o săptămână.

Ce facem cu deșeurile?

Colectăm deșeuri de sticlă de la societăţile de salubritate, din industria de construcţii şi auto, din la restaurante, hoteluri și cafenele, de la staţii de sortare municipale a deşeurilor şi de la colectori autorizaţi, pentru a conserva resurse și a evita ca sticla uzată să ajungă la gunoi.

Grație proprietăților sale, sticla este un poluant major, fiind foarte rezistentă la intemperii; în gropile de gunoi, ea rezistă un timp îndelungat, dar în același timp este 100% reciclabilă.

Procesul tehnologic de reciclare ar mai mulți pași: sortare pe culori (pigmenții care dau culoarea sticlei sunt imposibil de eliminat, deci sticla este reciclată în funcție de culoarea sa), apoi măcinare, separare a impurităților, aspirarea etichetelor și a foliilor de plastic și, în final, topirea și transformarea topiturii în granule. GreenGlass este singura fabrică din România şi
din Europa de Est ce poate produce granule de sticlă de înaltă puritate (99,99%).

Ce se obține la reciclare?

Granule de sticlă de mare puritate, sortate pe culori. Acestea reprezintă materia primă pentru producerea a orice material de sticlă imaginabil – de la ambalaje pentru băuturi la obiecte de artă. Sticla poate fi reciclată de oricâte ori este nevoie, fără a-și pierde proprietățile în decursul acestui proces, astfel că reprezintă o resursă complet regenerabilă – cu condiția, desigur, să nu
fie aruncată direct la groapa de gunoi.

< Înapoi