Ecodesign si Reciclare la Can Art&Design Festival

Ecodesign si Reciclare la Can Art&Design Festival

Green Group și SIGUREC s-au alăturat în calitate de partener la evenimentul Can Art&Design Festival organizat de Asociația Alucro în perioada 1 septembrie - 1 decembrie 2016. Evenimentul este primul concurs organizat în Romania care își propune să dea o viată nouă dozelor de aluminiu post-consum, încurajând oamenii să descopere noi moduri creative în care acestea pot fi refolosite.

Concursul se adresează tuturor persoanelor, copii si adulți, fie că sunt din domeniul designului sau că sunt pasionate de crearea de obiecte din doze de aluminiu. Folosind dozele de aluminiu ca materie prima, participanții pot crea o gamă largă de obiecte de decor sau ansambluri, diorame, accesorii vestimentare sau obiecte de uz casnic.

Participanții se pot înscrie la una din cele patru secțiuni de concurs: Secțiunea Can Bag Design, Secțiunea Design, Secțiunea Hand-made Adulți sau Secțiunea Hand-made Copii. Termenul de înscriere a lucrărilor în concurs este 21 noiembrie 2016. Detalii complete despre secțiuni precum și regulamentul competiției le găsiți aici.

Unul dintre principiile care stă la baza activității Green Group și a soluțiilor SIGUREC este acela al utilizării raționale a resurselor. O buna parte a deșeurilor de ambalaje pot capătă o viată nouă chiar după ce sunt golite de conținutul cu care au fost cumpărate, fără să fie aruncate la gunoi.

Privind deșeurile nu ca pe gunoi, ci ca pe o materie prima ne dam astfel seama că avem la dispoziție o cantitate enorma de resurse iar posibilitățile de a crea ceva nou sunt aproape nelimitate. Reutilizarea ambalajelor și a altor tipuri de deșeuri creează oportunități de educare, prin dezvoltarea atât a creativității cat și a conștientizării valorii noilor obiecte astfel create.

SIGUREC este un proiect Green Group
Green Group, singurul parc industrial de reciclare a deșeurilor din România, cuprinde șase companii: GreenTech SA - reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibră sintetică poliesterică și banda din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA- tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice,  GreenLamp Reciclare SA - tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate și Green Glass Recycling- reciclează materialele de sticlă și Total Waste Management SRL, furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.

< Înapoi