Colecteaza ulei alimentar uzat cu Sigurec si castiga premii

CUM POTI COLECTA ULEI ALIMENTAR?

1.    Varsă uleiul folosit într-o sticlă PET transparentă de minim 1kg (sticle PET de 0,5 L) sau maxim 4 kg (PET de 2,5L)

2.    Uleiul trebuie să fie curat, fără depuneri de resturi alimentare sau apă

3.    Vino cu sticla la stațiile Sigurec din parcările Carrefour

4.    La preluare, uleiul este cântărit și în funcție de cantitate, se eliberează un voucher valoric ce poate fi folosit ca reducere la cumpărături, valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat fiind de 0,50 lei

5.    Ia-ți voucherul valoric și bucură-te de reduceri la cumpărături

6.    Scanează codul QR de pe voucher, ia-ți puncte verzi și înscrie-te la concursurile Sigurec


 

 

  


 

UNDE GASESTI STATIILE SIGUREC CARE COLECTEAZA ULEI ALIMENTAR UZAT?

VEZI CARE ESTE CEA MAI APROPIATA STATIE SIGUREC PRIME CARREFOUR!CE SE INTAMPLA CAND ADUCI ULEIUL LA SIGUREC ?

CE SE INTAMPLA CU ULEIUL ALIMENTAR ADUS LA SIGUREC?

 

CUM TE INSCRII LA CONCURSURI?

PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI
 
PRIN INTERMEDIUL APLICATIEI


DE CE SA COLECTEZI ULEI ALIMENTAR UZAT?

Prin prăjire, caracteristicile fizice și chimice ale uleiului alimentar suferă transformări care pot avea efecte negative asupra sănătății și mediului.

La momentul de față, oamenii aruncă uleiul la chiuvetă, în coșul de gunoi, în toalete sau chiar în natură (în grădină, în râu etc). Atunci când uleiul alimentar ajunge în ape, se formează un strat care acoperă suprafața apei și împiedică absorbția oxigenului. Compușii din ulei prezenți în apă cresc cererea de oxigen și o fac toxică.

În consecință, peștii absorb compușii toxici din apa poluată și devin la rândul lor toxici pentru oameni. În același timp, uleiul alimentar uzat aruncat la chiuvetă provoacă diverse probleme de mentenanță în sistem. Efectul se produce atunci când uleiul se solidifică și se acumulează în sistemul de scurgere. Odată ce scurgerea e blocată, au loc refulări care pot avea un efect dăunător pentru mediu și înseamnă costuri în plus pentru înlocuirea țevilor și curățenie.


 

< Înapoi